Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > AKCIÓS számítástechnikai könyvek

Refactoring HTML

Eliotte Rusty Harold

Refactoring HTML

Webalkalmazások javítása újratervezéssel

Kiadó: Kiskapu

Kiadás éve: 2009

Oldalszám: 320 

ISBN: 9789639637573 

Értékelés: 

9

50%
Régi ár: 5 500 Ft
Akciós ár: 2 750 Ft
Van készleten

2-4 munkanapon belül szállítjuk.

Ebben a könyvben a szerző bemutatja, hogyan használhatjuk az újratervezési technikákat gyakorlatilag bármely webhely vagy webes alkalmazás kódjának följavítására. Az anyagot úgy állította össze, hogy az a klasszikus programozásban járatos és járatlan webes fejlesztők számára egyaránt használható legyen. Szó esik benne a kódok megbízhatóságáról, teljesítményéről, használhatóságáról és hozzáférhetőségéről, a biztonságról, a kompatibilitásról, sőt még a keresőmotorok igényeihez való hozzáigazítás is terítékre kerül. Lépésről lépésre haladva mutatja be, miként lehet egy elavult kódot hozzáigazítani a napjainkban használatos, immár csak kevéssé változó webes szabványokhoz (XHTML, CSS, REST), illetve hogyan lehet kiküszöbölni az olyan klasszikus problémákat, mint a megjelenésre alapozott jelölésrendszer, az állapottal rendelkező alkalmazások, vagy a „címkeleves” néven említett betegség.

A könyv szerkezete úgy van kialakítva, hogy a benne tárgyalt újratervezési módszerek és receptek egyben egy könnyen kereshető katalógust alkotnak. Így munka közben a legkisebb energiabefektetéssel találhatjuk meg benne az optimális megoldást. Segítségével nem csupán a jelenben növelhetjük könnyen és gyorsan egy webes alkalmazás teljesítményét, hanem arról is gondoskodhatunk, hogy a kód az eljövendő években is sokkal könnyebben karbantartható, fejleszthető és skálázható legyen.

Ízelítő a tárgyalt témakörökből:
# Hogyan ismerhetjük fel, mikor kell egy webes alkalmazást újratervezni?
# Hogyan alakítsunk át lépésenként egy régi, elavult HTML kódot jól formázott, érvényes XHTML kóddá?
# Hogyan alakítsuk át a jelenlegi megjelenést CSS-alapúvá?
# Régi webes alkalmazások frissítése: POST utasítások helyettesítése GET-tel, régi kapcsolati űrlapok lecserélése, a JavaScript kódok újratervezése.
# A tartalom és a kapcsolatok szisztematikus újratervezése.
# Webhelyek átstrukturálása anélkül, hogy ezzel megváltoznának a felhasználók által ismert URL-ek.

Összességében ez a könyv nélkülözhetetlen segédeszköze lehet a webhelyek tervezőinek, a webes fejlesztőknek, a projektmenedzsereknek és bárkinek, aki webhelyek karbantartásával és frissítésével foglalkozik. Tartalma különösen hasznos lehet mindazoknak, akik sok évvel ezelőtt tanulták a HTML nyelvet és szeretnék tudásukat felfrissíteni, és összhangban hozni a jelenleg használatos szabványokkal.
Letölthető anyagok
A szerző további művei
50%
Hatékony XML
Eliotte Rusty Harold
2 490 Ft
Erre a könyvre azoknak az XML-fejlesztőknek van szüksége, akik hatékonyabbá szeretnének válni. Megtanulhatjuk, milyen eszközöket és mikor kell alkalmazni ahhoz, hogy világos, bővíthető, karbantartható és stabil XML kódot írjunk. # Hogyan írjunk a né...

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák