Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > Irodalom > Novellák, elbeszélések

Bilincstörők

Borbély László

Bilincstörők

Kiadó: L'Harmattan Könyvkiadó

Kiadás éve: 2019

Oldalszám: 298 

ISBN: 9789634145004 

15%
2 990 Ft helyett
2 542 Ft
Van készleten

2-4 munkanapon belül szállítjuk.

Borbély László hősei általában esendő kisemberek vagy művészek, sportolók, bűnözők, akik mániákusan próbálnak megszabadulni, kitörni az őket szorongató élethelyzetekből, hogy aztán szinte mindannyian elmondhassák: "Napról napra élünk. Semmi jó nem történik ebben a nagy büdös demokráciában. Másutt a demokrácia olyan erős, mint egy krokodil. Nálunk még gyíknak sem nevezhetném. Komolyan mondom! Ráadásul a gyíkot hiába eteted, abból sohasem lesz krokodil."
Keresztutak villannak fel, ahonnét lefelé sodródni mindig könnyebb, mint helytállni. A novellák néha lezáratlan sorsokat ábrázolnak, de az igazán lényeges így is megmutatkozik az emberi természetben. Az élet sokféle színtereinek izgalmas konfliktusai köszönnek vissza ezekben az írásokban, amelyek néhol fájdalmasan, néhol derűsen szólnak a felszabadulás bűvöletéről és valóságáról.

BORBÉLY LÁSZLÓ író, hírlapíró 1968- ban született Budapesten. 2002-ben Az antikvárius című tárcanovellával nemzetközi nagydíjat nyert az Európai Tárca-Visegrádi Tárca 2002 pályázaton. Azóta folyamatosan jelennek meg novellái, riportjai, kisregényei.

Szerző: Borbély László
A szerző további művei
15%
Finita la commedia
Borbély László
1 828 Ft
15%
Feszület a ring felett
Borbély László
1 657 Ft

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák