Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > Irodalom > Regények

Nat Turner vallomásai

William Styron

Nat Turner vallomásai

Kiadó: Park Könyvkiadó

Kiadás éve: 2019

Oldalszám: 460 

ISBN: 9789633555453 

15%
3 950 Ft helyett
3 357 Ft
Van készleten

2-4 munkanapon belül szállítjuk.

Az 1968-ban Pulitzer-díjat kapott Nat Turner vallomásai magyarul most először a szerző 1992-es utószavával lát napvilágot, mely a könyv megjelenésének huszonötödik évfordulójára íródott.

1831-ben egy néger rabszolga, Nat Turner az Egyesült Államok Virginia államában hetvenedmagával föllázadt, lemészárolt több tucat fehér embert, és három napig rettegésben tartotta a környéket. De Nat Turner személy szerint csak egy ember haláláért felelős, szerelmét, a fehér Margaret Whiteheadet ölte meg.
Nat Turnert elfogták, halálra ítélték. Mi lakozott a lelkében? Hogy jutott idáig? Milyen ember volt Nat Turner, a prédikátor, aki Isten igéjével vezette rohamra lázadó négereit?
Erre keres feleletet William Styron, a Virginiában született világhírű amerikai regényíró, amikor a siralomházban Nat Turnert a kivégzése előtti éjszakán önmagával, emlékeivel és lelkiismeretével szembesíti.


Szerző: William Styron
A szerző további művei
15%
Látható sötét
William Styron
2 117 Ft
A Látható sötét William Styron személyes vallomása egy olyan élményről, amelyet az ember nemhogy a nyilvánossággal, de önmagával is csak nehezen oszt meg. Depressziójának történetét meséli el, amely hatvanéves korában tört rá, minden előzetes jel vag...

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák