Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > Társadalomtudományok > Szociológia

Migráció - Megtört élet, széttört társadalom

Belhadzs Abdesszamad, Speidl Bianka

Migráció - Megtört élet, széttört társadalom

Kiadó: Századvég

Kiadás éve: 2019

Oldalszám: 144 

ISBN: 9789637340987 

15%
2 500 Ft helyett
2 125 Ft
Korlátozott példányszám

2-6 munkanapon belül szállítjuk. Mivel ebből a termékből csak néhány példány van készleten, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljesíteni rendelését

Speidl Bianka az University of Exeter-ben doktorált modern iszlám tanulmányok témakörében. Tanult Tunéziában, Szíriában, Libanonban és Olaszországban. 2014-2019 között az MTA-SZTE vallási kultúrakutató csoportban dolgozott, 2017-től a PPKE arab tanszékének adjunktusa. Kutatási területei: a modern síita eszmetörténet, a muszlim közösségek integrációja, az európai iszlám, a vallásközi párbeszéd, a Közel-Kelet és Észak-Afrika politikai fejleményei, az erőszak legitimációja az iszlámban.

Belhadzs Abdesszamad iszlám tanulmányok területen szerzett PhD-t a rabati V. Mohammed Egyetemen, majd egy második PhD-t politika- és társadalomtudományi területen a Louvani Katolikus Egyetemen. 2005-től 2014-ig a PPKE tanára és az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete kutatója volt. 2011 - 2014 között a MTA Bolyai János ösztöndíjasa volt. 2012 óta Louvani Egyetem oktatója.
A kötet migráció bomlasztó hatását vizsgálja az egyén és a társadalom vonatkozásában. A tanulmányok öt esetet vizsgálnak a külpolitika, a terrorizmus, a tér, a tekintély- és normarendszer és a közvéleményformálás világából. Az esettanulmányok rávilágítanak az elvárások különbözőségére, arra, hogy ez milyen feszültségeket gerjeszt a közös élet terében, a 21. század Európájában.

Szerző: Belhadzs Abdesszamad, Speidl Bianka
A szerző további művei
15%
Az Iszlám Állam - Terrorizmus 2.0
Besenyő János, Prantner Zoltán, Speidl...
2 380 Ft
A könyv hiánypótló mű: magyar szerzők tollából még nem született ehhez hasonló elemzés. Áttekinti napjaink terrorizmusának kialakulását, részletesen bemutatja a ma legrettegettebb terrorszervezet, az Iszlám Állam létrejöttét, haderejének fejlődését, ...
15%
Itt élned kell...
Speidl Bianka
1 275 Ft

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák