Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > Természettudományok > Biológia

Erdők-mezők gombái

Locsmándi Csaba, Vasas Gizella

Erdők-mezők gombái

Kiadó: Cser Kiadó

Kiadás éve: 2019

Oldalszám: 396 

ISBN: 9789632785769 

15%
4 495 Ft helyett
3 821 Ft
Van készleten

2-4 munkanapon belül szállítjuk.

A könyvben bemutatott 555 gombafaj (ebből 371 színes felvételen is) felöleli mindazokat a Magyarországon megtalálható, feltűnő, elsősorban közepes és nagy termetű fajokat, amelyekkel az erdőt, mezőt járva gyakran találkozhatunk. Valamennyi étkezési szempontból fontos gomba és mérgező párja is szerepel a könyvben, továbbá megtalálható a hivatásos szakellenőri tanfolyamokon oktatott összes gombafaj is.


A gombákat természetes élőhelyükön, a lényeges bélyegeket kiemelve, gyönyörű fotókkal illusztrálva mutatjuk be.

A könyv belső borítóján rajzos, szemléletes ábrák könnyítik meg a gombafajok beazonosítását, a legfontosabb gombacsoportok elkülönítését.

Az egyes gombafajok leírása tömör és lényegre törő. Határozás szempontjából a legfontosabb tulajdonságokat vastag betűvel emeltük ki.

A leírások melletti ikonok egyértelműen jelzik a gombák étkezési értékét, gyógyhatását, árusíthatóságát, védettségét, előfordulási helyét és idejét. Külön ikonnal hívjuk fel a figyelmet a hasonló gombafajok oldalszámára.

A könyvben az összes hazánkban védett (58) és árusítható (74) gombafaj megtalálható, sőt külön-külön névjegyzékben is szerepelnek.

Könyvünket mindazoknak ajánljuk, akik kedvet éreznek a hazai gombafajok alapos, biztos megismeréséhez. Valamennyi gombagyűjtő és természetjáró fontos segédeszköze lehet.

Szerző: Locsmándi Csaba, Vasas Gizella
A szerző további művei
15%
Hazai védett és veszélyeztetett gombafaj...
Albert László, Locsmándi Csaba, Vasas ...
2 117 Ft
Könyvünk hozzásegíti az olvasót Magyarország gombáinak megismeréséhez: - 35, az összes hazánkban védett, ezenkívül 86 ritka, ill. veszélyeztetett gombafaj bemutatása élőhelyükön, színes felvételeken és további 32 hozzájuk hasonló faj rövid jellemzése...
15%
Gyűjtsünk gombát erdőn, mezőn!
Locsmándi Csaba, Vasas Gizella
2 546 Ft
Gomba. Ez a "bűvös" szó szinte minden embernek megmozgatja a fantáziáját. A gombák az erdők, mezők takarítómunkásai. Az elhalt növényi anyagok lebontása a gombák nélkül elképzelhetetlen! Egyes becslések szerint a gombák jelenléte nélkül néhány évtize...

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák