Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > Vallás > További könyveink – vallás

Isten vagy a Semmi

Nicolas Diat, Robert Sarah bíboros

Isten vagy a Semmi

Beszélgetés a hitről

Kiadó: Szent István Társulat

Kiadás éve: 2018

Oldalszám: 262 

ISBN: 9789632775692 

15%
2 600 Ft helyett
2 210 Ft
Korlátozott példányszám

2-6 munkanapon belül szállítjuk. Mivel ebből a termékből csak néhány példány van készleten, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljesíteni rendelését

Egy bátor és őszinte könyvet tart kezében az olvasó. Robert Sarah 1945-ben született az afrikai Guineában. Egy animista törzs fiaként találkozik először a kereszténységgel, s amikor tizenegy éves gyermekként bejelenti, hogy Isten szolgálatára szeretné szentelni életét, szülei hitetlenkedve fogadják: "Egy fekete fiúból nem lehet a Katolikus Egyház papja!" Ő azonban a kis batyujával elhagyja szülőfaluját, s ezzel egy fordulatos életút veszi kezdetét: szegénység, távolság a családtól, később marxista diktatúra és ezzel együtt a katonai üldöztetés... Ám Robert minden gátló körülmény ellenére kitart elhatározása mellett, s mindössze 34 éves, amikor VI. Pál pápa kinevezi püspökké. Ekkor ő a világ legfiatalabb főpásztora.
Az azóta eltelt évtizedekben több fontos egyházi megbízatást is betöltött, s ma az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció bíboros-prefektusa. Ebben a könyvben Nicolas Diat Vatikán-szakértő, oknyomozó újságíró beszélget vele életútjáról és az Egyház időszerű kérdéseiről.


Melyek az Egyház jövőjét illető jelek, amelyekre leginkább oda kell figyelnünk?

Mi a véleménye a könnyű és divatos lelkiségekről, amelyek beférkőznek a katolikus hitbe?

Ön nagyon kritikusnak, sőt keménynek tűnik az ősi keresztény kultúra európai fejlődésével szemben...

Miért "hagyja" Isten a Közel-Keleten lemészárolni azokat a gyermekeit, akik hűek hozzá, egészen életük fájdalmas felajánlásáig?

Melyek az Egyház kudarcai?

Bátor kérdések - őszinte válaszok: ezek a legfőbb jellemzői a könyvnek, amely csupán a problémákról szól, hanem a lelki megújulásban és az Isten felé fordulásból gyökerező megoldásokról szól.

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák