Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > Társadalomtudományok > Közgazdaság

Egy keserédes történet

Bertalan Péter

Egy keserédes történet

A magyarországi cukoripar privatizációja a globalizáció és a geopolitika tükrében

Kiadó: Éghajlat Könyvkiadó

Kiadás éve: 2017

Oldalszám: 186 

ISBN: 9789639862869 

50%
Régi ár: 2 000 Ft
Akciós ár: 1 000 Ft
Van készleten

2-4 munkanapon belül szállítjuk.

Magyarország gazdasága és társadalma az 1980-as évek második felétől drámai fordulatokat élt át... 2010-re az államháztartás adósságállománya a hétszeresére nőtt. „Az eladósodással párhuzamosan a nemzeti vagyont privatizálták, de volt ami elporladt, tönkrement. A rendszerváltó gazdaságpolitika rendszerválságba került”.

E kontraszt egyik rejtelmes területébe avatja be az olvasót Dr. Bertalan Péter, habitált egyetemi docens, aki az egykori magyar ipar sikerágazatának tekintett élelmiszeripar, azon belül a világhíres cukoripar privatizálásának részleteit tárja fel ezzel a világgazdasági, nemzetgazdasági és társadalmi kontextusba emelt kortörténettel, amely a tudományos kutató igényességével megírt gazdaságtörténeti monográfia.

• A korabeli és jelenlegi világgazdasági történések rejtelmeiben tallózó kutató gondolatait ízlelgetve felmerül a kérdés; hogy meddig tart a magyar élelmiszeripar, és benne a magyar cukoripar letaglózott állapota?

• Melyek voltak a világgazdasági, és hazaivá transzformált nemzetközi körülmények, amelyek a magyar cukoripar magánosítását, majd a kaposvári kivételével, a bezárását eredményezték?

• De formálódik-e most olyan hazai és nemzetközi tér, amelyben a nemzeti ipar visszanyeri újra régi dicsőségét, eredményességét?
A szerző további művei
15%
Az
Bertalan Péter
3 392 Ft
Bertalan Péter monográfiája több szempontból újszerű. Forrásanyagát a megyei levéltárakban őrzött Állami Egyházügyi Hivatal (ÁEH; EH) dokumentumai képezik. Emellett az egyházi levéltárak irataira és a fellelhető memoárokra is támaszkodik. Ezt azért k...
15%
A Pálos Rend és az állambiztonság küzdel
Bertalan Péter
3 357 Ft
A Magyar Pálos Rend az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend,amely a Kárpát-medencében és határain túl is elterjedt.A szerzetesrendek között a legmagyarabb,emiatt a legnépszerűbb is.Ebből fakadt ellenálló képessége.Ezért tudta átvészelni a történel...
15%
Az Opus Deitől a Provida Materig
Bertalan Péter
2 040 Ft
A könyv a korabeli állambiztonsági nyomozó szervek (politikai rendőrség) csak manapság hozzáférhetővé váló forrásanyagaira támaszkodva tárja fel és követi nyomon a Vatikán és a közép-kelet-európai katolikus egyház hálózati kapcsolatrendszerét, egyfel...

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák