Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > Gasztronómia > Italok, koktélok

Balatonfüred - Csopak

Szigethy Gábor

Balatonfüred - Csopak

Kiadó: Kortárs Könyvkiadó

Kiadás éve: 2016

Oldalszám: 216 

ISBN: 9789639985902 

15%
3 500 Ft helyett
2 975 Ft
Korlátozott példányszám

2-6 munkanapon belül szállítjuk. Mivel ebből a termékből csak néhány példány van készleten, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljesíteni rendelését

A Balatonról Jókai 1857-ben írta: Az egész táj mosolyog.
Szigethy Gábor a Borozgató Magyarok sorozat 2. kötetében ugyanezt a mosolyt és tájat közelíti.
A táj néha magába ölel, néha magunkba öleljük a tájat. Másképpen mosolyog reggel a Balaton, a szőlő, az erdő, a templomtorony, a rom, s másképpen délben, délután, alkonyatkor, este.
Az sem mindegy: barangolásunk során váratlanul hol bukkan elénk, mikor pillantjuk meg a magyar tenger szikrázva csillogó, haragosan hullámzó, tarajosan fodrozódó vagy bársonyosan sima víztükrét.
Borokról és a Balatonról sokat tudó régi írók feljegyzéseit, írásait, könyveit olvastam tanultam; papírra vetett mondatokba sűrítem szőlőkben, pincékben, éttermekben, a mosolygó tájon úton-útfélen, hajnalig tartó beszélgetések során gyűjtögetett balatoni boros élményeim emlékét könyvet írok.
A szerző további művei
15%
Utazás Velencében
Szigethy Gábor
2 967 Ft
15%
Időtörés
Szigethy Gábor
2 975 Ft
15%
Aromalabirintus
Szigethy Gábor
3 145 Ft
E gasztro-könyv rövid írásainak mindegyike igazi kuriózumot rejt: borkülönlegességek, kivételes, ünnepélyes alkalmon feltálalt ételcsodák vagy maga az étkezés szertartása köré szövődik a vallomás-emlékezés. Járunk Pannonhalma refektóriumában, Jereván...

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák