Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyvhöz tartozó online melléklet

Könyv: Keresők és webhelyek (Aarron Walter)

Melléklet: Bevezetõ

Ez a megfelelő könyv számomra

Ez a megfelelő könyv számomra?

Bár a könyv írása közben elsősorban a fejlesztőket tartottam szem előtt, mégis útmutató lehet mindazok számára is, akik weboldalakat terveznek és építenek. A világháló olyan, mint egy sűrű őserdő: nagy az esélye annak, hogy egy-egy üzenet a semmi homályába vész. Az olvasó tehetsége és kreatív ötletei azonban bizonyára többet érdemelnek.

A könyvben kiemelkedő szerepe jut a megtalálható honlapok elkészítési stratégiáinak, hiszen ezek segíthetik elő azt, hogy okosabban tálaljuk üzenetünket, és elérjük vele célközönségünket. Minden fejezetben találunk majd néhány alapszabályt és számos követendő gyakorlati útmutatást (best practices). Lesznek használható kódrészleteket is, amelyeket beépíthetünk saját projektjeinkbe.

A könyv elveinek alapját a webes szabványok képezik. Látni fogjuk, hogy nem pusztán a kód alkalmas kialakításától lesz egy honlap megtalálható, hanem sokkal inkább attól, hogy mit mondunk és hogyan mondjuk. Hamarosan felfedezzük, hogy a webes szabványok révén történő keresőoptimalizálás valóban vonzza a forgalmat, de hallgatóságunk csak a minőségi tartalom hatására marad meg webhelyünk körül.

Ha az olvasó ért a webes szabványokhoz, és gyakran küzd munkatársainak és ügyfeleinek a felvilágosításával, akkor hasznosnak fogja találni a könyv elveit és példáit. A keresőoptimalizálás és a megtalálható weboldalak létrehozása indokolja a webes szabványok követését; ezek képezik az egész témakör alapját.

Webes szabványok = nagyobb keresőforgalom = sikeresebb honlap

Ha az olvasó most ismerkedik a szabványos webfejlesztés világával, akkor is talál a könyvben megfelelő példákat. Ezek betekintést nyújtanak az alapelvekbe, valamint rámutatnak arra is, hogy mindez hogyan valósítható meg a gyakorlatban.

Ahogy a könyv címe is sugallja, bőven szó esik majd a keresőoptimalizálásról, de a megtalálható honlapok alapját nem pusztán a SEO jelenti – ez csak egy a sok összetevőből. A könyv olvasása közben remélhetőleg ki fog alakulni az olvasóban egy összefüggő, átfogó kép arról, hogy a webhelyek szabványos kialakítsa nemcsak keresőbaráttá teszi az oldalakat, hanem sikeresebbé is.

A könyvhöz tartozó webhely

A könyvhöz tartozó és a http://buildingfindablewebsites.com címen található webhely tartalmazza az összes kódrészletet, sőt, egyéb hasznos forrásokat, eszközöket is. Ezek nagy segítségére lehetnek az olvasónak. A webhelyen néhány kiegészítő fejezet is található (angolul):

„Free Search Engine Tools and Services” (Szabad keresőmotor-eszközök)

„Building Viral Marketing Tools” (Vírus marketing eszközök építése)

„Places to Promote Your Site” (Webhelyünk hirdetési lehetőségei)

„Analyzing Your Traffic” (Forgalmunk elemzése)

„Black Hat SEO Techniques To Avoid ” (A kerülendő fekete kalapos SEO technikák)

 

Mint az informatika minden területe, a honlapok világában használt elvek és technológiák is módosulnak idővel. Ezekről a változásokról, és az esetlegesen utólag felfedezett lehetőségekről a fenti webhely blogjában adok hírt.

Örömmel veszek minden visszajelzést és kiegészítést is a könyv témájával kapcsolatban. A fent említett honlapon bárki kapcsolatba tud lépni velem.

Vissza a könyv részletes adataihoz