Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > AKCIÓS számítástechnikai könyvek

Keresők és webhelyek

Aarron Walter

Keresők és webhelyek

Webes szabványok és keresőoptimalizálás a gyakorlatban

Kiadó: Kiskapu

Kiadás éve: 2009

Oldalszám: 272 

ISBN: 9789639637597 

56%
Régi ár: 4 500 Ft
Akciós ár: 2 000 Ft
Van készleten

2-4 munkanapon belül szállítjuk.

Ez a könyv nem egyszerűen egy azok közül a keresőmotor-optimalizálással (SEO) foglalkozó kiadványok közül, amelyek alapvetően marketingeseknek íródtak. A lényeges eltérés az, hogy ebben azok a szakemberek találhatnak a való életből vett példákat és gyakorlati tanácsokat, akik a webhelyek megvalósításával, fejlesztésével foglalkoznak, és szeretnék eljuttatni üzenetüket a célközönséghez. Minden fejezete egy-egy újabb nézőpontból vizsgálja meg a kereshetőség és megtalálhatóság kérdését. Az érintett témakörök nagyjából a következő három alapvető kérdésre adják meg a választ:

# Hogyan tegyük lehetővé, hogy minél többen találjanak rá webhelyünkre?
# Hogyan segítsük hozzá a felhasználót ahhoz, hogy magán a webhelyen megtalálja az őt érdeklő információt?
# Hogyan segítsük elő azt, hogy aki egyszer megtalált bennünket, az vissza is térjen?

A könyv foglalkozik a webes szabványokkal, a hozzáférhetőség kérdéseivel, valamint az olyan korszerű technológiákkal, mint az Ajax, a különböző programozási felületek (API), a Flash vagy a mikroformátumok. Mindegyiknél bemutatja, hogy tulajdonképpen mi is volt az a nagy ötlet, ami az adott technológia megszületéséhez vezetett, illetve mindegyikkel kapcsolatban bemutat számos olyan, a való életből vett alkalmazási példát, amelyek valamennyien azt illusztrálják, hogy a felhasználói élmény és a kereshetőség néhány ügyes fogással mindig összeegyeztethető.

Bár a kötet a kereshetőséggel kapcsolatos témakörök és megoldások igen széles körét mutatja be, van egy olyan, röviden megfogalmazható üzenete, amely végigvonul valamennyi fejezeten:

Webes szabványok + Impozáns tartalom = Megtalálhatóság = Sikeres webhely

A könyvhöz egy a szerző által fönntartott webhely is tartozik, ahol (angol nyelven) további módszereket és tanácsokat, valamint 5 kiegészítő fejezetet találhatunk a témával kapcsolatban: http://buildingfindablewebsites.com
Letölthető anyagok

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák